05:46
Imsak
05:56
Subuh
13:09
Zohor
16:31
Asar
19:06
Maghrib
20:20
Isyak

agensi 1 agensi 1 agensi 1 agensi 1

Saiz Teks A- A A+
A A A
 | 

Arkib Berita


14 Mei 2011 (Sabtu)Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (JAWI) telah menerima kunjungan Muhibbah dari Kementerian Agama Kantor Wilayah Provinsi Riau ke bertempat di Dewan Syura Perdana, Kompleks Pusat Islam Kuala Lumpur.

Rombongan tersebut diketuai oleh Drs. Haji Abdul Kadir Bin Md. Sulong yang merupakan Kepala Kantor Wilayah Provinsi Riau dengan disertai oleh seramai 32 orang ahli rombongan.

Kunjungan ini bukan sahaja bertujuan untuk mengeratkan hubungan silaturrahim antara dua buah Negara, malah turut sama berkongsi ilmu mengenai hal ehwal pengurusan nikah, cerai dan rujuk di Negara masing-masing.

Taklimat mengenai hal ehwal pengurusan nikah, cerai dan rujuk bagi Wilayah-wilayah Persekutuan telah disampaikan oleh YBhg. Datuk Haji Che Mat Bin Che Ali, Pengarah Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (JAWI). Turut hadir memeriahkan majlis tersebut ialah Ketua-ketua Penolong Pengarah Bahagian, JAWI.

Seterusnya, rombongan juga telah dibawa untuk melawat ke Sekolah Menengah Agama, Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (MAIWP) di

    

    
 
    

Foto dan teks oleh:
Mohamad Hafiz Bin Haji Zakaria